Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.DaufinatAut DaufinatOesen

Aup d'Ueis: lo passatge del Torn de França a daissat de tonas de curum

Lo public qu’èran aquí per veire a passar la corsa ciclista an daissat de botelhons, de plastic e quitament de carn grasilhada sus sa grasilha, una piscina o un refrigerador

Lo passatge del Torn de França per l’Aup d’Ueis (Oesen), a daissat de tonas de curum abandonat long de las estradas, dont de botelhons, de plastic e quitament de carn grasilhada sus sa grasilha, una piscina o un refrigerador. Se tracta de totas las bordilhas del public qu’èran aquí per veire a passar la corsa ciclista.
 
Aquela zòna del percors es totjorn ocupada per d’espectators pauc nets. En 2015 netegèron 30 tònas de curum. Per precaucion, s’èra installat de bordilhièrs e de contenedors long dels 21 contorns de l’airal. Mas l’endeman de l’estapa del Torn de França, la zòna èra pas brica neta, tot al contrari, coma podèm veure en seguida dins un reportatge de France 3.

 
 

 


abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Hai gaitat amb satisfaccion moltas banderas occitanas e catalanas per la tv . Cada cop las saludava coma se fos una gran amistat que trobàs. Coma se los portaires fossen los meus amics.
La part Occitana es la mai polida de França amb molta diferència. Lo Nord tan monòton lo paisatge tot de planuras, sensa cap montanya, camps immensos de cereals. Occitania ha animat lo torn, un turonet, ara una baissada, las vinhas, ara una comba, un col, una val, un riuàs. Polit, molt polida Occitania.

  • 6
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article