Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Malhòrca declara Salvini persona non grata

Al delà de criticar las declaracions xenofòbas e las politicas antimigratòrias del ministre italian, lo conselh de l’illa saluda l’òbra de las organizacions umanitàrias

Lo Conselh Insular de Mallorca a votat una mocion que declara lo ministre de l’Interior italian, Matteo Salvini, persona non grata. La proposicion s’aprovèt a l’unanimitat.
 
Lo tèxt cèrca de reconéisser lo prètzfach de las organizacions umanitàrias que trabalhan a salvar de vidas dels migrants e refugiats naufragats en Mediterranèa del temps que critica “la manca de garentidas de respècte dels dreches umans que prepausan las politicas migratòrias europèas”. Tanben denóncia las “terriblas e indignas declaracions politicas” del ministre italian, que mòstran “una xenofobia grèva e preocupanta envèrs la vida e la dignitat umanas”.

 

 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pierre Terral
1.

Salvini aurà salvadas mai de vidas en descorajant los immigrats clandestins a demorar en Africa que los "umanitaris" en los encorajant a traversar la mar e s'i negar.

  • 6
  • 15

Escriu un comentari sus aqueste article