Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

Gardatz vòstra vida privada, privada e emplegatz la lenga!

Lo Quentin

Lo Quentin

Apassionat de lengas, ai començat a recuperar la lenga en 2011 e dempuèi ensagi d’obrar per l’occitan coma pòdi.

Mai d’informacions
Aqueste còp parlarai de quicòm qu’avèm totes ja degut far: mostrar un imatge a qualqu’un.
 
Que siasque una captura d’ecran, una illustracion, una foto, de còps òm vòl pas que demòre sus Internet. Lo servici Framapic vos ofrís la possibilitat de reglar d’opcions coma lo delai de demòra o la supression al primièr accès. Vos dòna tanben de ligams formatats pels forums, corrièls o per partejar suls malhums socials. Aquò fa partida de la campanha Dégooglisons Internet perque los servicis abituals d’albergament d’imatges permeton pas sovent un parametratge coma aquò. E mai en utilizant aqueles servicis vos cal sovent abandonar vòstres dreches d’autor. Lutim, que lo desvolopaire pronóncia a la lengadociana “Lut-i-n” es lo logicial a la basa de Framapict, aquel va enquèra mai lonh dins lo respècte de la vida privada: los imatges son chifrats e deschifrats pels navigators al moment de mandar e afichar l’imatge. Son gardats de manièra chifrats sul servidor. Sètz d’acòrdi qu’a un moment cal ben aver la clau per aquel chiframent/deschiframent, non?
 
Es aquí qu’es astuciós perque la clau es contenguda dins l’adreça per afichar l’imatge mès après l’acorchi (#), es a dire la partida d’una URL que lo navigator transmet pas al servidor per afichar una pagina web. L’usatge abitual d’un acorchi es de permetre d’anar dins una partida especificada d’una pagina, dins un capitol, una zòna, etc.
 
Amb aquel biais, e mai los qu’an la man sul servidor pòdon pas deschifrar los imatges que son dedins.
 
Mercegi qui l’autor perque a fach los cambiaments que caliá per acceptar la lenga occitana en pauc de temps!
 
En parlant de l’occitan, Framapic, nimai Lutim, prepausa pas de lista de lenga per ne cambiar. Al lòc utiliza las informacions del navigator tocant las preferéncias lingüisticas. Cal que l’occitan siasque en primièra posicion sus vòstra lista. Avèm sul Jornalet un article qu’explica tot aquò.
 
Dins l’article venent parlarai d’una aisina que vos cal benlèu mai sovent utilizar que lo partatge d’imatges.
 
Gardatz vòstra vida privada, privada e emplegatz la lenga!




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article