Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

Partejatz de fichièrs de manièra anonima

Lo Quentin

Lo Quentin

Apassionat de lengas, ai començat a recuperar la lenga en 2011 e dempuèi ensagi d’obrar per l’occitan coma pòdi.

Mai d’informacions
Avèm ja vist Framapic que permet de partejar d’imatges, ara veirem Framadrop que nos donar la possibilitat de partejar amb nòstre mond de fichièrs pesucs. Aquela aisina es bastida amb Lufi del meteis autor que Lutim emplegat per Framapic.
Aquò vos es benlèu ja arribat, de poder pas mandar un corrièl perque lo fichièr èra tròp gròs. La solucion es d’utilizar un servici d’albergament de fichièrs que dòna un ligam per recuperar lo fichièr. Sabètz çò que fan amb vòstres fichièrs aqueles servicis? Nimai ieu, e perque teni a la confidencialitat de mos escambis, aimi mai utilizar Framadrop perque:
 

— los fichièrs son chifrats dempuèi lo navigador, es impossible de los legir s’òm a pas la clau de deschiframent.
 
— podèm causir quant de temps los fichièrs seràn en linha
 
— avèm un ligam per escafar los fichièrs quand volèm
 
— es disponible en occitan dempuèi novembre 2016!
 
Lo foncionament es simple, cal anar sul site https://framadrop.org/ i depausar lo o los fichièrs. Un còp tot mandat, auretz un ligam pel telecargament. Es tot!
Tot aquò se debana en lenga nòstra se vòstre navigador indica que volètz legir los sites Internet en occitan, vos tòrni donar l’article del Jornalet qu’explica aqueste tèma.
 
En coma totjorn dins lo mond del Logicial Liure, s’avètz enveja de participar al desvolopament, o podètz far sul site de la fraga logiciala aquí.


 
Bons partatges!




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article