Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Opinion

La gota occitana e l'ocean francés

Una gota d'aiga dins lo desèrt
Una gota d'aiga dins lo desèrt
Gerard Joan Barceló

Gerard Joan Barceló

Lingüista, professor agregat de gramatica e director de la revista electronica universitària Lingüistica Occitana. President de l'associacion Los amics de Jornalet

Mai d’informacions
La lenga occitana, la lenga que volèm nòstra, es pas grand causa. Per tota l'Occitània conquistada per lo reiaume dei francs, ela qu'estonèt Euròpa per sei cançons es uei un sospir, un murmur que vòu pas faire lei badalhs. 

Tanben es una gota, una goteta freula que la pòu subran tresmudar en vapor lo canhard. Se voudriá laus fresc de montanha, de Pirenèus, Aups ò Massís Centrau, ò un flume fantastic que jonheriá la Mar Granda a la mar pichona que li disián sieuna lei romans.

Es gota dins lo desèrt, qu'espèra de socórrer lo viatjaire esmarrat? Ò gota rebèlla perduda dins l'ocean dei charradissas francesas, dins leis escòlas, dins lei comunas, dins lei bars, a la television, a la ràdio?

Sembla que n'i ague entre nosautres per voler pas culhir entre sei mans la goteta nòstra; preferisson de sauvar l'ocean.

Ieu ai set d'aquela gota: e mai me refusariatz l'aiga?




abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pau
1.

o una grana dins un bartàs? Una grana que, benlèu, tornar grilhar, espelir, créisher e florir?

  • 16
  • 9

Escriu un comentari sus aqueste article