Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Opinion

Manganas (XXIII)

—E Carlos, doncas?
 
— Aviá netejat las carrièras de Bordèu en matar una par de peisses gròsses del mitan. Era passat per Alemanha puèi Magrèb abans de s’installar sus la Costa del Sol en 1977. En Espanha d’aquesta passa èra lo periòde de la transicion democratica, de la montada en potença de l’ETA... e del contra terrorisme. Aqueste aviá començat tre 1972 amb l’operacion E doble.
 
A la debuta èran d’ex-membres de l’OAS que foguèron contactats. Espanha e OAS, èra d’istòria anciana. Ja foguèt creada en 1961 a Madrid amb lo sosten del franquisme. Sas armas venian d’Algeria e èran desbarcadas a Malaga o Alacant d’ont anavan en França jos escòrta dels servicis d’espionatge espanhòles. Aquò s’arrestarà aprèp un acòrdi entre los gobernaments... mas los contactes demoraran. Los mercenaris de l’OAS avian l’experiéncia dels atemptats, dels raubatòris e del sequestrar. Avian conservada una ret de cooperants. Amai avian de contactes amb lo mitan d’Africa del nòrd onte se trapava un cèrt... Carlos. El coneissiá fòrça manganas de
 
Bordèu, d’autres avian de connexions amb Marselha.
 
A la debuta èra mai que mai de rensenhament... fins a la mòrt de Carrero Blanco puèi aquela de Franco. A partir de 1975 lo contra terrorisme gausarà l’assassinat de membres d’ETA (e las cagadas que van de cotria). En 1978 los primièrs assassinats sul territòri francés seran òbras de Carlos. La justìcia francesa lo reclamarà mas jamai serà pas inquietat en Espanha. Sospechat mas pas jamai
 
arrestat...
 
Per escapar a las perseguidas judiciàrias se botèt al servici del governament socialista de Felipe Gonzalez en guerra contra ETA, una guerra sala, coordenada per las mai nautas autoritats, que n’èra un dels braces armats ambe la mission de dirigir los mercenaris al sen del GAL, d’ont un tipe implicat dins l’atemptat del Petit-Clamart per exemple.
 
— De tuaire ven recrutaire: pren de galon, qué.
 
— Creses pas tant dire!



abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article