Bandièra 1 e 5 1180x150: Ben Aisit Bausen 17

Opinion

Traças de grafia occitana en Barbonés (III)

Laurenç Revèst

Laurenç Revèst

Escrivan, traductor. Dialectològue, Doctor en lingüistica. President onorari dal Centre Cultural Occitan País Nissart e Alpenc.

Mai d’informacions
Le grafèma, digraf en particular “LH”, se retròba en Barbonés, e se nòta dins quauques cas. Tan de macrotoponimes, noms de comunas per exemplhe coma de microtoponimes, de noms de quartiers.
 
— La comuna de Premilhac francizat en “Prémilhat”.
 
— Le chastèl de Rilhat (o Rilhac? dur de saber) “Château de Rilhat” segon la forma actuala, sus la comuna de Conhat e Liona (francizat en Cognat-Lyonne).
 
— Le chastèl de Peufuelhós (forma proposaia) “château de Peufeilhoux” segon la forma actuala, sus la comuna de Valon de Sulli (francizat en Vallon-en-Sully). En occitan de creissent “peu” [pœw] e “fuelhós” segond un de nòstres informators creissentés designa una montanheta plhena d’arbres.
 
Notar que le nom dau chamin qu’i mena se ditz “Peufelioux” que l’LH es escrich “li”. Forma orala possiblha.
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Bandièra01 1180x150: País Invisible

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article