Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Vidèos

País Invisible 10: Bossòst, dolça Candelera (amb Elisa Salomon)

Per Candelera arreu d’Occitània es fan creps i a Bossòst, evidentment, també. Aquesta setmana ens acompanya l’andita (bossostenca) Elisa Salomon que ens ensenyarà a cuinar-ne i ens n’explicarà tota la cultura popular al voltant d’aquesta llepolia.

Sabeu que el primer crep que es fa per Candelera s’ha de guardar a l’armari? En Zaku, avui surt de l’armari per parlar-nos de supersticions, tradicions tot fent el comentari de les xarxes socials. I també ens recorda el Dia de la Marmota, que a l’Aran és més aviat el dia de l’ós. Ens explica com ens va amb l’Aixeta, ens anima a fer-nos mecenes de País Invisible i ens fa saber que ja som a ClapClap.

Ens endinsem a Bossòst tot parlant de la Candelera i d’altres celebracions d’aquestes dates, parlem de les relacions d’Aran amb Comenge, on no només s’hi compren les palles de fer creps sinó que és amb la lliga d’aquesta contrada que juga l’equip de futbol de Bossòst. I ens en anem de processó, perquè per Divendres Sant tot Bossòst es mobilitza.

I entre creps, armats i candeles acabem l’episodi d’avui de la manera més patriòtica possible amb l’himne occità. OC Brigada Internacional ens en proposa una versió sense lletra a ritme mig de rumba mig d’ska. La lletra ja la posem nosaltres.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article