Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Vidèos

País Invisible 24: Vilamòs, eth castèth arrevirat

10 Km. de revolts l’aïllen del món. Aquest poble que ens promet les seves 7 Meravelles. La sisena, no massa coneguda, ens durà “la millor vista de la Vall d’Aran”. Totes aquestes meravelles les conserva l’ajuntament del s.III al s.XVII.

El juny de 2023 ens va deixar Tònho Castet, el traductor al darrere del Tintín aranés, un activista de l’occità i president dels Paums de Vilamòs. El nom Castet sona arreu, i família i amics, a través dels Paums, han activat el temps lliure de tants veïns aranesos.

Jaume Massana Castet arranja les músiques de la poesia contemporània aranesa. Per a les veus femenines, l’associació han creat la coral de Les Paoeses. Els seus projectes els porten a Canejan i a Banhères de Luishon en recerca de fonts històriques pel projecte de carnaval de “barbacans” en el qual la investigació de Jèp de Montoya ha permès recuperar nous elements a la tradició de la dansa de l’ós.

L’occitanisme viu gràcies a la seva comunitat i d’esforç. Avui farem una clucada d’ullet als pirates i malifets que dediquen el seu temps a treure la cultura de l’oblit, amb la millor esperança de fer diversa la cultura de masses.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article