Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Las protèstas a Hong Kong marcan uèi lo jorn internacional de China

Dimenge passat, la polícia empediguèt amb una violéncia desmesurada que comencèsse una manifestacion contra l’autoritarisme

Las protèstas a Hong Kong marcan uèi lo jorn internacional de China, que festeja uèi lo setanten anniversari de la fondacion de la Republica Populara. L’èx-colonia britanica a viscut aquesta dimenjada sa dètz e setena setmana de protèstas per reclamar de reformas democraticas. Un còp de mai, las manifestacions an finit amb una repression policièra brutala e l’emplec de gases lacrimogèns e quitament de gas pebre.
 
Dimenge passat, una molonada de manifestants s’èran amassats dins lo districte comercial de Causeway Bay per començar a 15h una marcha, qu’èra pas autorizada. Alavetz, a 14h20, la polícia comencèt de gasar los acampats. Pasmens, qualques manifestants reüssiguèron a començar la marcha amb la tòca d’arribar davant la bastissa del govèrn de la vila.
 
De fach, de milièrs de manifestants avián ja entornejat aquel edifici la velha per commemorar lo cinquen anniversari del començament de “la Revolucion dels Parapluèjas”. Aquí la polícia tanben los ataquèt amb de gas pebre e de gases lacrimogèns. Los manifestants lancèron de teulas e de coctèls molotov contra la bastissa.
 
Ne publicam una galariá de fotografias.
 

Mesa a jorn a 12h: La polícia a tirat amb fuòc real contra de manifestants
 
 


 
Las protèstas en dirècte:



abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc palma
1.

Ara lo Govern Xinès ja s'a cansat i s'ha acabat la festa. Pauca broma a partir d'ara. A pissà i a jaure la canalha !

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article