Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Escòcia: es partida la campanha pel segond referendum d’independéncia

Una manifestacion nombrosa se debanèt dissabte passat a Glasgow; Nicola Sturgeon demandarà a las autoritats britanicas lo referendum abans Nadal

Es partida la campanha pel segond referendum d’independéncia d’Escòcia. La primièra ministra escocesa, Nicola Sturgeon, considèra que l’encastre actual es fòrça diferent del de 2014 a causa del Brexit e, per tant, que cal tornar interrogar los escoceses sus lor avenir.
 
Puèi que la majoritat dels escoceses vòlon demorar dins l’Union Europèa, Sturgeon vòl portar al govèrn del Reialme Unit la demanda d’aquel referendum abans Nadal. Las eleccions britanicas del 12 de decembre venent aduiràn mai d’incertitud sus l’avenir del país, a causa del Brexit e tanben a causa de la probabla victòria del Partit Conservator de Boris Johnson, segon los sondatges. De soslinhar que Johnson a refusat categoricament l’idèa d’un segond referendum en Escòcia.
 
Mentretant, a Glasgow se debanèt dissabte una manifestacion plan nombrosa per revendicar l’independéncia d’Escòcia.
 
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
2.

Vinga a veure si se'n surten, Escòcia lliure...preciós, i quants mes caurien, independitzem tota Europa!?
Total, no cal perdre mai...
Visca la terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
V per Vendetta
1.

Escòcia: es partida la campanha pel segond referendum d’independéncia, sonque per far c- - - - Espanha !

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article