Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An enregistrat mai de mila camions que transportavan de sòja en Amazonia cremada pels incendis

Enregistrats amb de drònes, los imatges inedits demostrarián que “l’aument de la desforestacion de la selva amazoniana es restacat amb l’elevatge”

L’organizacion umanitària Egalitat Animal a enregistrat amb de drònes d’imatges inedits de la desforestacion d’Amazonia, que demòstran que “l’aument de la desforestacion de la selva amazoniana es restacat amb l’elevatge”. Entre d’autras causas se pòt veire mai d’un milièr de camions “que transportavan de sòja”.
 
Segon l’Observatòri de la Complexitat Economica, Brasil es lo pus gran exportator mondial de sòja, en contrarotlant lo 45% de las vendas (los Estats Units n’an lo 38%). A mai, segon Egalitat Animal, lo 79% de la sòja que se produtz dins lo Mond s’emplega per l’alimentacion de l’elevatge.
 
L’airal filmat es la region de Pará, que foguèt una de las mai afectadas aqueste estiu pels incendis qu’an devastat ongan la region. De soslinhar que los incendis en Amazonia an crescut ongan d’un 83% per rapòrt a los de l’an passat. La majoritat d’aqueles incendis los provòcan de grands entrepreneires agricòlas, l’indústria dels biocarburants e las societats minièras, que desforèstan la zòna per l’esplechar. E mai fins ara foguèsson illegals, tre que Bolsonaro venguèt president de Brasil promoguèt l’esplecha d’Amazonia per l’agricultura, l’elevatge e las minas.

 
 

 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
1.

Merda per a tots ells, destrossen el Paradís, vaja tot en el que creiem i estimem, els animals que han sobreviscut ja no veuran mai mes els llocs on varen créixer, ni les tribus humanes que ho han donat tot pel medi, ara no tenen res, tampoc els tornaran a veure!
I jo no sabré mai lo meravellós que era la Selva de la Amazónia, o la dels altres llocs del Mon.
A que s'agafaran els líders de les empreses mundials o els líders dels Governs implicats, per justificar el que han fet. Son uns P... i uns...no m'ho feu dir, però com si ho hagués dit.
Jo dic, Visca la Terra, si Visca però no així, així no hi ha res.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article