Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Espanha passa pas l'examen dels dreches umans a l'ÒNU

Una quinzena de païses reprochèron dimècres passat a l'estat espanhòl sa lei de seguretat ciutadana que punís la resisténcia pacifica

La delegacion de Soïssa a las Nacions Unidas foguèt una de las mai duras amb l'estat espanhòl dins l'examen sul respècte dels dreches umans que se faguèt dimècres passat dins una sesilha a Genèva. La representanta del govèrn soís, d’efièch, reprochèt a Espanha sa lei de seguretat ciutadana que castiga la resisténcia pacifica e lo fach que i aja de restriccions a la libertat d'expression. E mai recordèt que s’esperava encara una reparacion envèrs las victimas del franquisme.
 
Tanben an denonciat la violacion dels dreches dels ciutadans de païses coma Belgica, Itàlia, Alemanha, los Estats Units e Russia, en rason de chepics sus las violéncias policièras contra los ciutadans. De rapòrts prèvis de l'ÒNU mençonavan aqueles mancaments, mai que mai en Catalonha.





















abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

Se volets saber quantas son las victinas del franquisme, doncas, unas 400.000 personas, que morigueron en la guerra defensant la republica, pels bombardejos, afusselhadas solament per ser democratas e estar en la zona que s'imposaren los golpistas militars, en camps de concentracion espanyols e alemans coma Manhaussen, en judicis militars durant ans posteriors a la guerra, etc.

  • 2
  • 0
francesc Palma
2.

Lo govern de Soissa defensa los Drets Humans e per tant la libertat per poder far un referendum d'autodeterminacion.Las conseqüencias ja las sabem, un enfilalh de violacions del drets qu' acabaren posant al govern catalan en prison. La judicatura espanhola del pp segueis com en temps del militar golpista Paca la culona, e Europa té moltes coses bones e no volen saber pas res de fachisme ni nazisme que foguet derrotat. Las deissalhas son lo franquisme d'Espanha, qu' encara es manten actiu en aquests jutjats senhalats de l'estat que volen continuar coma abans del la mort de l'ase, sense voler insultar als animals

  • 3
  • 0
Pitaluga
1.

Esanpha se trufa dels dreches umans. E França?
Carles Puigdemont farà ben de se mesfisar quand vendrà a Perpinhan. La macronalha espera pas qu'un pretèxt per lo mandar a Madrid, coma autres còps Lluis Companys.

  • 16
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article