Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Eric Fraj rend omenatge a Robèrt Lafont

Lo cantautor lança un libre-CD, ja disponible sus comanda, que pausa de musica sus la sensibilitat poetica de Lafont

Eric Fraj omenatja a Robèrt Lafont
Eric Fraj omenatja a Robèrt Lafont

Tèxte legit

Eric Fraj a lançat un novèl projècte musical que promet de capturar l’esséncia poetica de l’eminent escrivan occitan Robèrt Lafont. Jol títol Parle a un pòble, aquela colleccion de 16 cançons es fòrça mai qu’un simple omenatge, es tanben una immersion prigonda dins lo mond literari de Lafont.

Acompanhat de Morgan Astruc a la guitarra, Tim Tchang a las percussions, e amb la participacion de Sarah Fraj e el meteis coma cantadors, Eric Fraj a balhat vida als mots de Lafont amb un libre-CD, editat per Tròba Vox, ont cabon tanben de tèxtes de Danièla Julien, Joan-Ives Casanova, amb qualques suspresas en mai.

Aital, lo projècte celèbra non solament l’eiretatge de Lafont, mas ofrís tanben una escasença de collaboracion artistica. De traduccions dels tèxtes son estadas inclusas, aital coma d’òbras del plastician Daidièr Mir. Aquò crèa una experiéncia multisensoriala qu’unís la paraula escricha a la musica e las arts visualas.

Lo libre-CD de Parle a un pòble es ja disponible en precomanda dempuèi la fin d’abril. Pels que desiran una experiéncia encara mai instructiva, existís una opcion de comanda qu’inclutz una estampa numerotada e signada de Mir. Aquela ofèrta exclusiva balha als colleccionaires una pèça unica per lor colleccion, amb una òbra d’art que completa la riquesa artistica de Parle a unpòble.

Lo prètz del libre-CD es de 15 èuros per exemplar, una ofèrta especiala pels clients que resèrvan abans la data de sortida oficiala. Los que desiran egalament aquerir l’estampa numerotada e signada de Mir (Retrach de Robèrt Lafont, 15 x 20 cm, sus la tampa, o una autra gravadura de causir amb l’artista) o pòdon far per 49 èuros, còstes de pòrt incluses.

En resumit, Parle a un pòble es fòrça mai qu’un disc; es de segur una celebracion de la memòria de Lafont e un testimoniatge de la poténcia duradissa de la paraula escricha e de la música en occitan.

 

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article