Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Lo senat italian autoriza que se jutge Matteo Salvini per aver empachat lo desembarcament de migrants socorreguts

Un tribunal de Sicília acusa l’èx-ministre de l’Interior d’”abús de poder” e de “sequestracion de personas” per aver blocat de migrants qu’èran a bòrd d’un naviri dels gardacòstas

Lo senat italian a donat aqueste dimècres son aprobacion per que l’èx-ministre de l’Interior e cap de l’extrèma drecha, Matteo Salvini, siá jutjat per aver empedit lo desembarcament de migrants salvats per un vaissèl de la gàrdia costièra. Es formalament acusat d’un delicte de sequestracion.
 
Los faches se tenguèron dins l’estiu passat, quand lo naviri dels gardacòstas italians Gregoretti voliá desembarcar 131 migrants socorreguts en Mediterranèa centrala. Salvini o empachèt durant qualques jorns. Per que poguèsse èsser jutjat, lo senat li deviá levar l’immunitat parlamentària.
 
“O sabiái. Soi totalament tranquil e fièr de çò qu’ai fach e o tornarai far quand tornarai al govèrn”, çò a declarat lo dirigent de la Liga a la cadena Sky.
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Jtou Vilamanda
10.

#9 Fas amb Jornalet coma los espanholistas amb la Catalonha ...

  • 1
  • 2
Jtou Vilamanda
9.

#8 Quina cagada, quina tort ... Léo disia " A force de penser en rond on finit par avoir les idées coubes..." fas coma los espanholistas amb Catalonha vòlon lo pais mai los catalans de fora o somes...

  • 0
  • 4
Conscient
8.

#3 Sovent ai agut de comentaris suprimits per Jornalet, pr'amor qu'èran cap en acòrdi amb la politica de la direccion. Es perqué siái ben estonat de veire mon autre comentari sempre en linha...

#4 Mon nom es ben conegut dins lo mitan occitan(ista). Mas vòli pas perdre mos "privilegis" per un comentari, pr'amor que lo mitan occitan(ista) es quasi exclusivament d'esquèrra. Donc fau coma tot lo mond e daissi creire que siái un bon gauchista en public, se non podriáu pus trabalhar sus la lenga :) mas en realitat siái luuuueeeenh de pensar coma la massa occitanista ;)

  • 3
  • 6
francesc palma
7.

Non permetre l'ajuda als qu' estan en perilh de perdre sa vida per naufrgi, es un delicte internacional. A la preson o al manicomi, tant se val.

  • 8
  • 4
Mèfi! 31
6.

"Se" en occitan
Se comprend qu'es autorizat a se judjar, quand es a èsser judjat!
"Se" es pas un calc de "on" en francés, nimai en devina lenga latina.
Sai pas se es un francisme établit...

  • 3
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article