Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

D’agressions e d’abuses policièrs dins los estats espanhòl e francés durant lo confinament

Sabèm pas se los policièrs son venguts mai violents a causa de la crisi sanitària, o ben s’o son perque i a mai de mond suls balcons e fenèstras per observar aqueles abuses

Dempuèi que comencèt lo confinament de la populacion a causa de la pandemia de Covid-19, las diferentas polícias dels diferents territòris administratius que pertòcan Occitània son a susvelhar la mobilitat del personal e a far respectar los nòus òrdres.
 
En mai de las nombrosas multas aplicadas als ciutadans que circulan per carrièras sens justificacion, dins los estats espanhòl e francés an aumentat las agressions policièras contra los ciutadans. Son a virar suls rets socials, e dins qualques mèdias, totjorn que mai de cases de mond qu’enregistran de lors balcons o finèstras d’agressions policièras desproporcionadas que los agents justifican per far respectar lo confinament. Sabèm pas se los policièrs son venguts mai violents a causa de la crisi sanitària, o ben s’o son perque ara i a mai de mond suls balcons e fenèstras per observar aqueles abuses.
 
Vaicí qualques exemples trobats sus Twitter:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

A molts de paisos d'Europa es pot sortir a passetjar e a far exercici com es ara Alemanha, mas en Espanya pas. Es necessari poder sortir a far un pauc d'exercici cada jorn, aissò o sabem tots. Aquesta violència es culpa dels que an fait aquesta norma tan restrictiva, que va contra la salut del cor especialment. I a ipocritas que diuen als altres que no poden sortir, però eles son los primiere en sortir. Ipocritas !!!!!!!!!!

  • 3
  • 2
Caissiòls
2.

Ai una pensada particulara per la polícia, en aqueles tempses trebolats pel confinament universal, car fan partida dels trabalhadors que son en primièra linha, acarats a totes los dangièrs, mentre que sèm a la fenèstra per filmar.
Se jamai los policièrs utilizavan lor drech de retirament, seriam polits. Dieu no'n presèrve !
Enfin, siam pas nècis, lo confinament escagassa lo trafic de dròga, n'anam pas plorar.
Ieu soi pas tant preocupat per l'inevitabla repression policièra per carrièra, internacionala aquesta passa, que per l'usatge de las novèlas tecnologias per nos contrarotlar : drònes, telefòn, e maitas causas.
Quicòm se met en plaça, s'estaloira, sens mai s'amagar, e amb una legitimitat vergonhosa ; d'un biais segur e probablament definitivament. Los politics auràn lèu fach de se metre lo CNIL dins la pòcha. Aquela pandemia es lo Guernica de Big Brother, un entraïnament. Se fan la man.
Alara sabètz, lo paure bogre de policièr que maganha d'uèi per carrièra, es mai a plànher que res pus, e benlèu encara mai lo qu'es un pauc colha ( per exemple lo qu'anarà verificar quantes ai crompats de pans).
Aquesta passa se cal mesfisar dels pècs, totas populacions confondudas, n'i a pertot.
Ieu, bèl primièr, me tròbi un pauc just, mas aquò rai, soi embarrat nimai un cabord.

  • 3
  • 2
Guilhabèrt de Castres Montsegur
1.

Lo mal, per lo cometre, esperram la possibilitat d'o far. Quand un mal non se pòt far, o fasèm, plan segur. L'estat de crisi dita "sanitària" es un mòde estatl de foncionament. Se permet al mal d'anar comés sense compte de rendre a degun, los que son portats al mal dins son si prigond o cometran sense cap mai problèma.

Ajustat a aiçò (plan legal), l'assignacion al confinament per la populacion en general fonciona coma un estreis violent. E cal encara ajusta que fòrça estreissanta la púr de crebar o de patir fòrça del covid19. Aqueles tres factors aprigondissament grèument l'inclinacion al mal per los que ja i son subjèctes.

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article