Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

China. La pietat filiala tornarmai dins la lei

| Sean
A comptar del 1r de julhet de 2013, los parents chineses poiràn atacar sos enfants en justícia s’aqueles van pas los visitar “sovent”.
 
Confrontat a una inflacion del nombre d’ancians, lo govèrn chinés a causit de n’apelar a la solidaritat familiala tradicionala per dire de resòlvre lo problèma. S’estima de fach que, en 2030, i aurà mas de 30% de la populacion (çò es mai de 400 000 000 de personas) a la retirada.
 
Los amators de la cultura chinesa tradicionala se membraràn bensai del capítol 3 del roman, Sièis capítols d’una vida flotejanta[1] que l’eròi es amenaçat d’un procès per son paire per encausa de manca de pietat filiala.
 
La politica de l’enfant unic a foncionat parcialament e la baissa de la natalitat es estada pro rapida per que la question que se pause ara siá subretot la de la gestion d’una populacion envielhida.
 
De segur, la lei demòra encara pauc clara sus las sanccions en cas d’infraccion, atal coma sul concèpte de “sovent”. Totun, revèrta la preocupacion creissenta del govèrn per las questions de l’envielhiment que riscan de pesar fòrça sus la competitivitat del país dins los ans que venon.
 
 
 
 
Simon Montsegur
Universitat normala dAnhui
 
 
_____
[1] Títol original:浮生六記, pinyin: Fú Shēng Liù Jì

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article