Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

La posca del Sahara conten de traças radioactivas dels ensages nuclears franceses en Argeria

La radioactivitat dels ensages de la bomba atomica que faguèt França en Argeria es tornada, mas a de nivèls non perilhoses per la santat

| ACRO
La posca sortida del Sahara, que los vents an portada e qu’es tombada aquestes jorns en Euròpa, conten de traças radioactivas, que venon dels ensages de la bomba atomica que faguèt França en Argeria dins los ans 1960. Pr’aquò son presentas a de nivèls non perilhoses per la santat umana. 
 
De scientifics de l’Associacion pel Contraròtle de la Radioactivitat dins l’Oèst (ACRO) an analisat aqueles depauses secs de posca que trobam mai que mai sus las veituras e i an trobat de traças de cèsi-137, un element radioactiu que se tròba pas dins la natura mas que se produtz dins una fission nucleara associada a una explosion nucleara.
 
 





abonar los amics de Jornalet

 

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Qu' es foten las bomba sota lo cuol a veire se los agrada. Cola de merdosos!

  • 5
  • 1
Reinat TOSCANO LO VAU
1.

"a de nivèls non perilhoses per la santat"
E òc, coma totjorn en França, pas de risc...
Es verai que leis experiéncias en Polinesia an jamai agut d'efèctes nimai.
Avèm d'astre d'ètsre dins un país tant segur!

  • 15
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article