Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Un asteroïde passarà près de la Tèrra lo 15 de febrièr

| NASA
L’asteroïde 2012 DA14 passarà près de la Tèrra lo 15 de febrièr, segon d’informacions de la NASA. S’agís d’un objècte de 45 mètres de diamètre que foguèt descobèrt a l’observatòri de La Sagra (Andalosia) e que s’aprocharà fins a 27 600 km de la Tèrra. L’agéncia espaciala estatsunidenca a assegurat que non i a pas cap de perilh per la planeta e que tocarà pas cap de satellit artificial.
 
Lo moment que l’asteroïde serà mai près de la Tèrra serà lo divendres 15 de febrièr, a 20h30, e se poirà veire amb un telescòpi d’amator coma se foguèsse una estela de magnitud 8.
 
Lo 2012 DA14 serà l’asteroïde mai grand passat al ras de la Tèrra dempuèi que s’enregistra aqueles fenomèns, a partir dels ans 1990. Per aquò, los scientifics de la NASA an preparat lo radar Goldstone, dins lo desèrt de Mojave, per estudiar aquela ròca. L’intencion es de ne conéisser las caracteristicas perque pòt èsser fòrça util per predire d’apròchis dins l’avenir.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article