Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Es la “Diada” de Catalonha Nòrd

Una manifestacion, una marcha de tesas e de concèrts revendiquèron ièr “d’escafar lo Tractat dels Pirenèus”

| Vilaweb

Tèxte legit

Lo 7 de novembre, Catalonha Nòrd commemòra sa “Diada” totjorn jos la revendicacion “d’escafar lo Tractat del Pirenèus”. Amb la signatura d’aquel tractat, lo 7 de novembre de 1659 s’incorporèt la partida nòrd de Catalonha a França.
 
A l’escasença d’aqueste jorn nacional, aguèron luòc ièr de manifestacions, amb la revendicacion encara cauda de l’escòla en catalan, dempuèi que lo govèrn municipal de Louis Aliot empacha la creacion d’un projècte de collègi e licèu immersius dins la capitala de Catalonha Nòrd.
 
Las activitats comencèron a 16h sus la Plaça de Catalonha amb una manifestacion pel centre vila. De ser, se faguèt una marcha de tesas del Castellet fins a l’Ostal Musical qu’aculhiguèt los concèrts dels grops Tata, Trau e El Belda i el conjunt Badabadoc.



 

 
<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="ca" dir="ltr">L&#39;Aliot no volia estelada al Castellet... Doncs <a href="https://t.co/v7CfDAXWWl">pic.twitter.com/v7CfDAXWWl</a></p>&mdash; Hervé (@rvcatnord) <a href="https://twitter.com/rvcatnord/status/1457044283010256903?ref_src=twsrc%5Etfw">November 6, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Escriu un comentari sus aqueste article