Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Pompèi: trobalha arqueologica estonanta

An trobat fòrça objèctes que permetràn de melhor conéisser la vida de las classas mejanas de l’anciana Roma

Tèxte legit

An trobat a Pompèi diferentas cambras plenas d’objèctes intactes: de mòbles, de plats de veire, d’escudèlas de ceramica, de gòts, de garrafas... Es la nòva trobalha de la còla d’arqueològs que trabalhan dins l’anciana vila romana pròcha de Nàpols que la sepeliguèt la lava del volcan Vesubi en l’an 79 après lo Crist.
 
Segons lo director del sit arqueologic, Gabriel Zuchtriegel, la trobalha ofrís d’informacions sus las classas mejanas, çò que permetrà d’explicar aquesta part de la societat romana, qu’es la mens estudiada ara per ara.
 
Lo ministre italian de la cultura, Dario Franceschini, s’es tanben congostat de la descobèrta: “Pompèi es una descobèrta continua. Mas subretot confirma qu’es un laboratòri inagotable d’estudi e de recerca, que met pas jamai un ponch final a la recèrca, mas al contrari quita pas d’apondre de nòvas donadas a l’istòria de la vila”, çò a dich.

 
 
 
 

abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article