Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

“Fan venir lo vòmit qualques unes dels nòus amics de Charlie Hebdo”, çò ditz un dessenhaire subrevivent

“Marine Le Pen segurament èra encantada quand saupèt que i aviá d’islamistas que fusilhavan”, çò ditz Bernard Holtrop, un membre istoric de Charlie Hebdo que se salvèt del masèl

Un dels dessenhaires istorics del setmanièr Charlie Hebdo, lo caricaturista neerlandés Bernard Holtrop, de setanta tres ans, e que signa amb l’escais de Willem, se salvèt del masèl dimècres passat perque al moment de la reünion de la redaccion, el encara viatjava cap a París. Willem critica que de personas coma la reina Elisabeta IIa, Vladimir Putin o lo papa se declaren amics de Charlie Hebdo. Dins aquel sens a parlat sens sal ni òli al jornal neerlandés De Volkskrant: “Avèm fòrça nòus amics: lo papa, la reina Elisabeta IIa, Putin… Aquò me fa rire”, e apond: “Vomiriái sus tot aquel mond que dison ara que son los nòstres amics”. Willem critica que mai d’un solament an pas jamai vist Charlie Hebdo. De mai, çò ditz, “Marine Le Pen segurament èra encantada quand saupèt que i aviá d’islamistas que fusilhavan. Fa qualques ans, de milièrs de personas participèron a una manifestacion en Paquistan contra Charlie Hebdo. Sabián pas çò qu’èra. E ara es l’invèrs”. Ça que la, lo dessenhaire precisa que “lo que participa a una manifestacion en favor de la libertat d’expression, que siá benvengut, de segur”.
 
Segon Willem, la tòca principala ara es de publicar lo numèro d’aqueste dimècres, e mai se son mòrts tantes jornalistas e caricaturistas, e de contunhar de publicar regularament lo setmanièr, “senon, nos auràn vencuts”. 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
6.

Sado, massoquisme. Lo sadisme és insultar,agredir una altre persona ,patologia que pot arribar a matar a gent per gaudir del patiment de la víctima. Lo massoquisme és una altra patologia que és disfrutar que li facin mal a ell mateix. Són dues patologies que es comuniquen entre elles alimentant-se mutuament. Lo massoquisme pot conduir a agredir-se ell mateix, al fàstic d'un mateix i a suicidar-se. Són signes psicològics de debilitat de caràcter encara que puga semblar lo contrari

  • 0
  • 0
Leopold Von Sacher Masoch
5.

#4 De qu'as contra lo sadomasoquisme?

  • 0
  • 1
francesc palma
4.

AMOR és la clau. Pas de blasfèmies, de violència , d'insults, de sadomassoquisme, d'assassinats. Hi ha diverses classes d'amor: lo maternal, lo paternal, lo filial o fraternal, lo de parella. L'amor a Dieu és el que es podria semblar mais a l'amor paternal, mas hi ha com he dit altres classes d'amor. Per un teòric ateu, perquè d'ateus crec que pràcticament no n'hi ha, han de comprene que hi ha altres calsses d'amor, que són pas lo religiós e que lo cal conèixer e respectat.

  • 0
  • 2
antalya apraquital
3.

Segur que la recuperacion politica de tot bòrd es una vergonha.

  • 2
  • 0
Lop Gap
2.

#1 Ieu ai legit. De mai, çò ditz, “Marine Le Pen segurament èra encantada quand saupèt que i aviá d’islamistas que fusilhavan. Fa qualques ans, de milièrs de personas participèron a una manifestacion en Paquistan contra Charlie Hebdo. Sabián pas çò qu’èra. E ara es l’invèrs”.

Es fòrça clar qu'es lo dessenhaire qu'o ditz

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article