Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Africa: lo cantaire de rap Akon a començat d’installar son projècte per portar l’electricitat a 600 milions de personas

Lo cantaire de rap a investit son argent per crear d’escòlas d’energia solara per que los africans sián los actors de lor desvolopament

| Akon Lighting Africa
S’inaugurèt dimars a Bamako (Mali) l’acadèmia Solektra per l’energia solara. Es una inciativa del cantaire e compositor estatsunidenc Akon, que fa de rap e d’RNB e qu’a decidit d’emplegar l’argent qu’a ganhat dins sa carrièra musicala per melhorar las condicions de vida de las gents en Africa amb un projècte que deu portar l’electricitat a 600 milions de personas. L’artista nasquèt a Saint Louis, en Missorí, mas tre sa naissença e fins a sos sèt ans visquèt en Senegal abans que sos parents repartiguèrsson pels Estats Units. El se remembra plan de son enfança sens electricitat e, per tant, lancèt l’iniciativa Akon Lighting Africa, amb la tòca de fornir qualques centenats de milions de personas d’Africa en electricitat gràcias a l’energia solara.
 
En mens de dos ans, Akon Lighting Africa a creat una dinamica sens precedents en favor de l’electricitat en Africa, çò rapòrta Le Point Afrique. Akon amb sos collaboradors Thione Niang e Samba Bathily an mes en plaça aquel projècte que cèrca de portar l’electricitat als 622 milions de personas africanas qu’an pas cap d’accès a l’electricitat, en cercant una font mai accessibla e mens cara. Lo solar es l’energia neta mens cara del mercat e es disponibla tota l’annada per tot lo continent, coma o confirmèt la CÒP21, que l’iniciativa i participèt.
 
 
D’installacions d’electricitat e d’aiga dins 15 païses
 
Après vesitar ongan un quinzenat de païses en se reünissent amb d’elegits e d’entrepreneires locals, ara passan a una estapa mai larga. Facilitan l’accès a l’aiga gràcias als sistèmas de pompatge solar e installan l’electricitat un pauc de pertot. A l’encòp favorizan la creation d’escòlas que permeton als africans de venir los actors de lor pròpri desvolopament, en tot formar la relèva de deman. 



Akon Lighting Africaper lepointafrique

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

carrera jordi Bescanó
1.

Es possible aixo. Se,n parla molt i no sembla efectiu de forma independent aquesta produccio i generacio d,electricitat. L,energia solar i eolica als llocs apropiats serien el progres economic de la humanitat sense explotacio forssosa. Quan serem lliures de les electriques d,estat o paraestatals. Si hen fet mal negoci les perdues han de ser arisc iventura del empresaris, accionistes, i no el contribuent.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article