Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

L’SNCM es ara proprietat de Patrick Rocca

L’òme d’afars còrs a aquerit la companhiá maritima per 8,3 milions d’èuros. Los salariats son en cauma

| Louis Moutard-Martin (SHIPMANIA.jimdo.com)
O publicava la Setmana ièr de matin, l’anciana companhiá maritima es ara proprietat de l’òme d’afars còrs Patrick Rocca. Es intrada en vigor la decision del 20 de novembre del tribunal de comèrci de Marselha, qu’acceptèt lo dorsièr de represa prepausat per Rocca, especialament per la represa de 873 salariats dels 1500 qu’èran emplegats de l’SNCM, per una soma globala de 8,3 milions d’èuros.
 
Mas a pena lançada, l’SNCM e son novèl proprietari son confrontats a un primièr problèma: es una linha entre Corsega e Marselha, creada per doas companhiás concurrentas qu’a la basa s’èran portadas candidatas a la crompa de la quita SNCM. En reaccion, los marinièrs sindicalizats a la CGT an lançat un movement de cauma perque aqueles batèls auràn pas cap de marinièr francés a bòrd.
 
L’SNCM nasquèt en 1969 jol nom de Companhiá Generala Transmediterranèa (CGTM), amb la tòca d’assegurar las comunicacions maritimas entre Occitània e Corsega, e tanben amb Sardenha, Argeria e Tunisia. Foguèt privatizada en 2006  quand l’accionariat de l’emblematica entrepresa marselhesa anèt a Véolia Transdev (66%), a l’estat francés (25%) e als emplegats (9%). Ara ven d’èsser completament privatizada.

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article