Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Kering e LVMH emplegaràn pas pus de manequins tròp magres ni menors de 16 ans

Segon aquel acòrdi, los dos gigants franceses de la mòda eliminaràn de lors seleccions de manequins la talha 32 per las femnas e la 42 pels òmes

| Art Comments
Los dos gigants franceses de la mòda, Kering e LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), an pachat dimècres passat qu’emplegaràn pas pus de manequins tròp magres ni de menors de 16 ans per presentar los produches de lors marcas al public adulte. Los grops entrepresarials afirman que “lo respècte de la dignitat de las femnas e dels òmes” es una de lors “valors” e per ansin suènhan lo benèsser dels manequins amb qui trabalhan.
 
Segon aquel acòrdi, los dos grops eliminaràn de sas seleccions de manequins la talha 32 per las femnas e la 42 pels òmes. Las agéncias que prepausen lors manequins deuràn prepausar de femnas que lor morfologia corresponda a la talha 34, e pels òmes deu èsser la 44. En mai d’aquò, los manequins deuràn mostrar un certificat medical que justifique una bona santat per trabalhar.
 
En mai d'exclure los menors de 16 ans de las desfiladas e de las sesilhas de fòtos que representen d'adultes, los dos gigants de la mòda an pachat de nòrmas especificas pels menors de 18 ans: poiràn pas trabalhar entre 22h e 6h, deuràn èsser a tot moment  acompanhats d’un adulte e deuràn respectar lors “obligacions escolaras”
 
Un comitat seguirà lo compliment d’aquelas nòrmas, presentadas a la velha de la Setmana de la Mòda de Nòva York.




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Las models anorexicas donan l'imatge de malaltas e deportadas d'un camp d'estermini nazi.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article