Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Singapor: Donald Trump e Gim Jeongeun an signat una declaracion "istorica"

Es lo cap e cap de pus naut nivèl entre los dos païses dempuèi la guèrra de Corèa (1950-1953)

| Reuters
Los presidents dels Estats Units e de la Corèa del Nòrd, Donald Trump e Gim Jeongeun (Kim Jong-un) respectivament, s'amassèron diluns passat a Singapor per trobar ensems un ponch de partença devèrs un procès de desnuclearizacion de Corèa e un futur tractat de patz entre los dos païses. Los dos presidents signèron una declaracion que publica The New York Times. Segon Trump, s'agís d'un eveniment istoric.
 
Es lo cap e cap de pus naut nivèl entre los dos païses dempuèi la guèrra de Corèa (1950-1953). Es arribat après la retorica bellicista demostrada pels dos lidèrs. Arunan escambièron de menaças mespresantas pendent los ensages de missils nòrd-coreans e un experiment nuclear. De fach, la reaccion èra pojada a un tal ponch que semblava de non-retorn.

 

 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

La frasa anteriora es de Ramon LLull, m'agradaria saber que sap Burrell del filosof e religiós, lo primier qu' escriguet en català prossa a Europa, car abans es feia en latin.

  • 1
  • 0
francesc palma
2.

Las paraulas humils portan la patz e las superbas la guerra.

  • 1
  • 0
Pirolet
1.

Esperam lo comentari de Jòus, me damne! Totas las cervèlas de l'Elisèu s'escagassan sul comunicat.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article