Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La crompaira del Banksy autodestruch confirma sa crompa

La pèça que resulta de la destruccion l’an entitolada Love is in the bin e es expausada dins la meteissa sala de vendas aquesta dimenjada

La femna que comprèt a l’enquant l’òbra de Banksy que s’autodestruguèt sul pic a confirmat que manten sa crompa. Lo fach que l’obra foguèsse abocinada al quite moment de la crompa a pas desengatjat la crompaira, una colleccionaira d’art europèa que paguèt 1 042 000 liuras esterlinas per la pèça, a l’entorn d’1 190 000 èuros).
 
La destruccion de l’òbra estonèt lo mond de l’art, mas justament per aquel fach, l’òbra es venguda una pèça istorica, “car es lo primièr còp que se crèa una pèça nòva durant un enquant”, ço ditz la galariá que vendiá la pèça.
 
La pèça en question èra Girl with balloon. Se creèt fa 15 ans e èra una de las mai conegudas de Banksy. Per l’enquant, èra mesa dins un encastre d’estil victorian qu’amagava un mecanisme per la destruire al moment de l’aqueriment.
 
La pèça que resulta de la destruccion l’an entitolada Love is in the bin(L’amor es dins lo bordilhièr) e es expausada dins la meteissa sala de vendas aquesta dimenjada, 13 e 14 d’octòbre. Puèi, la nòva proprietària a pas explicat çò que ne farà.
 
L’artista publiquèt un vidèo sus son compte d’Instagram per explicar cossí aviá installat lo sistèma de destruccion, e cossí aviá foncionat. E mai el cita una frasa de Pablo Picasso: “L’urgéncia de destruire es tanben una urgéncia creativa”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. "The urge to destroy is also a creative urge" - Picasso

A post shared by Banksy (@banksy) on


 
 
Banksy es un artista tant conegut coma desconegut. Son òbra engatjada, especialament a Calais, es fòrça celèbra, mas se desconeis son identitat. Dempuèi qualques annadas l’artista a mostrat un interès constant pel conflicte en Palestina, amb de memorablas òbras que denóncian la situacion e critican las politicas de l’estat d’Israèl, dont la bastison de la barralha de separacion, e s’es engatjat amb una ostalariá qu’evòca aquela barralha.
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Se volen a aquesta galeria los podria enviar una sèria de quadres del meu amic qu' al manco la fulha de paper no surt ni cau tota sola. Pinta vanguardista amb deformacions polidas, mas las vases o marcs son fortas e s'aguantan ben penjadas a la paret.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article