Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Divendres venent, serem a Pàmias

L’IEO d’Arièja a convidat Jornalet per festejar lo seten anniversari d’aqueste jornal en linha dins lo quadre dels “Divendres de l’Espaci Occitan”

| BastienM
Divendres que ven, 15 de març, festejarem lo seten anniversari de Jornalet amb los occitanistas de Pàmias. Dins l’encastre dels “Divendres de l’Espaci occitan”, lo cap-redactor d’aqueste jornal rescontrarà los legeires del país e presentarà lo primèr numèro de la revista en papièr de Jornalet. Coma de costuma, en seguida de la presentacion i aurà un temps d’escambi e un manjadrech.
 
 
De presentacions per Occitània tota
 
Après Pàmias, nos agradariá d’èsser presents per Occitània tota. Avèm un fum d’idèas e tanben d’enveja per collaborar amb los eveniments occitanistas del país, e doncas sètz pregats de nos escriure e de nos prepausar d’organizar una presentacion, una conferéncia, un rescontre de legeires o qué que siá en cò vòstre, o de nos convidar a participar activament a un eveniment qu’auretz organizat.
 
 
Festejar lo seten anniversari
 
Lo numèro sèt nos agrada. D’un caire, trobam las originas de la lenga occitana dins un territòri qu’a la fin de l’Empèri Roman èra administrat per la Diocèsi de las Sèt Províncias (Dioecesis Septem Prouinciarum en latin). D’autre caire, una estela de sèt rais es ara lo simbòl que completa lo drapèl nacional al costat de la crotz occitana. Aquel simbòl representa las sèt províncias occitanas segon Francés Fontan. Es tanben a l’origina de l’estela del Felibritge, lo movement amb sèt fondadors que se creèt a la fin del sègle XIX a l’entorn de Frederic Mistral per organizar la salvagàrdia e la promocion de la lenga e la cultura occitanas amb un  programa patriotic, lingüistic e literari. E mai uèi sián sièis, lo Felibritge s’organizèt longtemps en sèt mantenenças.
 
 

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Gracias a Jornalet non me trobe totsol, puei de desapareisse La Setmana

  • 1
  • 0
Pitaluga
1.

Bon aniversari, Jornalet!
E de vam per plan d'annadas encara!

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article