Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Una campanha ecologista demòstra qu’avèm de glifosat dins nòstra urina

Son enquista sus de centenas de ciutadans de tot l’estat francés a trobat de traças del pesticida dins lo 100% de las analisis

| Campagne glyphosate. J\'ai des pesticides dans mes urines. Et toi?
Lo glifosat es un erbicida fabricat per Monsanto qu’es de mai en mai mes en question en cò nòstre e se parla de l’enebir dins la viticultura. Mentretant, es emplegat dins l’agricultura e quitament per desbarrassar los bòsques de la flòra, e comença d’afectar la santat umana. E mai, lo Glifosat es lo principal marcador de nòstra ingestion quotidiana de pesticidas, coma o demòstra una campanha ciutadana de recèrca de glifosat dins las urinas, qu’après una enquista sus de centenas de ciutadans de tot l’estat francés ont s’est trobat de traças del pesticida dins lo 100% dels analisis.
 
La campanha nasquèt en 2017 al País de Fois de l’iniciativa de 21 Dalhaires Volontaris que los portèron en justícia amb l’acusacion d’aver recobèrt de pintura de bidons d’erbicida dins doas botigas de bricolatge. Dins una decision inedita, lo president del tribunal correccional de Fois demandèt a la justícia europèa que se prononcièsse se l’emplec d’aqueles pesticidas èra “confòrme al principi de precaucion”.
 
Los avocats dels dalhaires denoncièron la perilhositat de l’erbicida. Per tant, decidiguèron d’organizar de prelevaments volontaris per tot l’estat francés, via de reünions publicas, per tal d’analisar la preséncia del pesticida dins las urinas umanas, e d’o denonciar a la justícia.
 
De collectius ecologistas d’Occitània tota an jonch la campanha. Los resultats son inquietants. Especialament en Medoc e en Bas Lengadòc.

 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Guilhèm Thomas Tolosa
2.

Aquò vòl dire qu'ara pòdi deserbar l'òrt sonque en anant pissar sus las marridas èrbas ?


Es plan fin finala lo glifosata. Ara ai pas mai besonh de perdre de temps a escampar de deserbants quimics per mon òrt.

Es biò en fait. Ecologic !

  • 5
  • 0
Pitaluga
1.

L'òme aumentat es a nàisser. Lo Luc Ferry,alias Ferry-lo-pichòt, deu èsser content, el qu'a de glifosat dins lo cervèl.

  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article