Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Agression de Geneviève Legay: lo policièr ditz qu’agiguèt “dins l’estricte respècte dels òrdres”

Una de las filhas de la victima afirma que cal pas encargar de tota la pèca lo policièr mes en causa, mas la ierarquia qu’a organizat aquela repression

| @Pinto06M

Raportàvem diluns passat l’agression que l’aviá patida Geneviève Legay, una niçarda de 73 ans, militanta d’Attac, seriosament nafrada al cap per la polícia mentre que manifestava sus la Plaça Garibaldi de Niça. Divendres passat, après la publicacion de nòus imatges vidèo, lo procuraire admetèt qu’un policièr èra lo responsable de la casuda de Legay. Ara lo policièr mes en causa exprimís sos “sincèrs pentiments” mas se defend en disent d’aver agit “dins l’estricte respècte dels òrdres”. Geneviève Legay es totjorn a l’espital.


Un policièr es mes en causa per la seriosa plaga al cap que la patiguèt l’activista niçarda, Geneviève Legay, dins la 19a dimenjada de manifestacions dels Gilets Jaunes. Divendres passat, lo procuraire de la republica a Niça admetiá qu’un agent aviá apartat Legay en la fasent tombar, après  l’analisi d’imatges publicats pels mèdias e las camèras de susvelhança. Una informacion judiciària es dobèrta per violéncia volontària. Geneviève Legay patís plusors fracturas al crani e d’ematòmas sosdurals e es totjorn espitalizada.
 
Lo policièr mes en causa a manifestat sos “sincèrs pentiments” mas assegura qu’agiguèt “dins l’estricte respècte dels òrdres donats per sa ierarquia” en ajustant qu’”utilizèt pas d’arma”, segon un comunicat que son avocat a transmés a l’AFP, çò rapòrta Nice-Matin.
 
 
“Cau anar fins en aut de la ierarquia”
 
Dissabte, un cortègi de Gilets Jaunes, de militants d’esquèrra e d’altermondialistas se gandiguèron a l’espital en signe de sosten a Legay.
 
Aquí, una de las filhas de la victima diguèt net e clar que caliá pas encargar de tota la pèca lo policièr en question mas la ierarquia qu’a organizat aquela repression. “Atencion, es pas question qu’aqueu policier prenga tot sus li sieus espatlas, i a de donaires d’òrdres, cau anar fins en aut de la ierarquia per veire quau donèt l’òrdre de cargar”, çò diguèt.
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
5.

Pegar e agredir fins a daissar estormiada a una persona vielha es un delicte, sia gendarma antidisturbis, sia moneot antidisturbis, sia moneot rematat. Un delicte contra las personas majors e un covard.

  • 2
  • 0
mameta
4.

Adonc, s'es pas "casser la figure" tota soleta, la "pas sage" !!!

  • 1
  • 0
mameta
3.

Adonc, s'es pas "casser la figure" tota soleta, la "pas sage" !!!

  • 1
  • 0
Felip Martèl Montpellier
2.

A pas utilisat d'armas.. Champagne pour tout le monde, finalement ça ne va pas si mal...
Vai ben, a fach çò que li demandavan, "conformément aux ordres de mes chefs", coma se ditz. Aquò dich, chalria puèi pas que juesse aqui tot sol lo rotle dau lampiste. L'i a sa ierarquia, l' a lo contexte generau, coma dison. mas l'i a tanben los qu'an fach de declaracions oficialas, lo procuror entre autres, per dire que las forças de l'ordre avian ren a veire dins aquela istòria...

  • 11
  • 0
Pitaluga
1.

Es pas lo primièr que ditz agir dins lo respècte dels òrdres. La quita UNSA, qu'es pas coneguda per èsser un sindicat de bolchevics, a tetimoniat sus d'òrdres curioses, aqueste còp de "non intervencion", lo temps de poder filmar qualques imtges de violéncia. E quitan pas de nos parlar de falsièras (en francés: fake news) los meteisses que practican la manipulacion a bodre..

  • 11
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article