Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Argeria: la nominacion del nòu president interimari a pas apasimat las protèstas

Abd Al Qadr Bin Salah, president del Senat dempuèi 17 ans e fòrça leial al demissionari Butafliqa, assumís la presidéncia per 90 jorns e deu cridar a d’eleccions

| @ZakiOma39202810
La nominacion del nòu cap d’estat d’Argeria a pas mes fin a las protèstas. Après la demission d’Abd Al Aziz Butafliqa (sovent transcrich Abdelaziz Bouteflika), an nominat a la presidéncia de la republica argeriana lo president del Senat Abd Al Qadr Bin Salah (sovent transcrich Abdelkader Bensalah) per un periòde de 90 jorns, coma o preconiza la Constitucion del país, que tanben ditz que deu convocar d’eleccions.
 
Mas la nominacion de Bin Salah agrada pas brica als ciutadans que protèstan per carrièras. Los manifestants, d’efièch, lo rebutan tanben car fa partida de la còla qu’a governat lo país dins los darrièrs decennis. Reclaman doncas una transicion vertadièra, que siá pas dirigida per de membres de l’actual cercle de poder, coma es lo cas de Bin Salah.
 
Abd Al Qadr Bin Salah es president del Senat dempuèi 17 ans e es considerat fòrça leial al demissionari Butafliqa.

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

Gaitatz lo que passet en Egipte quan governaven los germans musulmans, que mataven a los Coptes ( antics catolics d'Egipte), posant bombas a sas glesias, tirant-los des dels terrats de las gleisas, esclafant-los amb las tanquetas antidisturbis. Uns autèntics assassins.

  • 2
  • 0
Roumi
2.

Qual sap quin projècte de societat an aquel monde ? Melhor o pièger que lo precedent ?
L'antena en França d'aqueles contestataris mostrèt son ostilitat als omosexuals, recentament quand d'unes ataquèron un travestit.
E las femnas ? e los Josieus ? e los Crestians ?... de qué ne pensan aqueles manifestants ?
Ai ai ai quand lo vèrme es dins la frucha !

  • 6
  • 0
francesc palma
1.

Provisionalment es elegit president e ha de convocar eleccions. La Constitucion ho dis aital. Visca lo FLN !

  • 3
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article