Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Andalosia destinarà 100 000 èuros a combatre l’immersion lingüistica en Catalonha e lo País Valencian

Aquel argent serà destinat per “atenuar los problèmas que los entraïnan suls descendents dels membres d’aquelas comunautats los procèsses d’immersion lingüistica”

Lo govèrn regional d'Andalosia, fruch d’un pache del Partit Popular, de Ciutadans e de Vox, a decidit d’establir un budget de 100 000 èuros per ajudar als andaloses que vivon en Catalonha o al País Valencian e que serián “de victimas de l’immersion lingüistica” en catalan. Aquel argent serà destinat per “atenuar los problèmas que los entraïnan suls descendents dels membres d’aquelas comunautats los procèsses d’immersion lingüistica, que lor poirián encoratjar a abandonar gradualament lors raices culturalas e lingüisticas”.

 

Aquò se traduirà per una aumentacion de las subvencions a las associacions d’andaloses dels Païses Catalans per refortir l’estudi e l’emplec de la lenga espanhòla.

 

L’idèa es la seguida d’una campanha catalanofòba del partit ultradrechista Vox, qu’assegura que l’immersion lingüistica en catalan met en perilh la lenga espanhòla. De fonts d’aquel partit an dich que la tòca d’aquel budget es d’assegurar que “los estudiants andaloses que vòlgan estudiar en espanhòl pertot en Espanha o pòscan far”.

 

Aquel acòrdi dels tres partits de drecha espanholista especifica tanben que lo budget se poirà aumentar.

 

Dins l’acòrdi s’especifica d’autras mesuras impausadas per l’extrèma drecha. Son convenguts d’eliminar la transversalitat de genre, que prevesiá de garentir l’egalitat; de planificar d’infrastructuras judiciàrias e un organ que coordenen las fòrças de seguretat per combatre l’immigracion dicha illegala. A mai, en suprimit la paraula “violéncia de genre” e l’an cambiada per “violéncia intrafamiliala”, an limitat las accions per restablir la memòria istorica en empachar que se trabalhe a las fòssas comunas de las victimas del franquisme e a la banca d’ADN.


 

 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

Los donam diner per ajudar lo desenvolupament d'Andalusia e perquè no agin de venir tots a los Paisos Catalans e eles l'extrema dreta disen que volen ajudar al andalusos que venen a ganhar-se la vida aquí. Valdria mai que procurassin de donar-los feina e que no aguessin de partir de sa terra.

  • 6
  • 1
Trump
2.

Quand parlaretz totes american, los faissistas andaloses auràn pas pus a se far de lagui. Make Castilha great for to make America great again!

  • 12
  • 1
Unglorious bastards
1.

Andalosia destinarà 100 000 èuros a combatre l’immersion lingüistica en Catalonha e lo País Valencian e per probar a totes que la raça castilhana es una raça superiora : Hispania über alles ! Ein, wolk, ein reich, und ein fhürer, nicht mehr ???

Ganharián plan mai a sosténer la memòria patrimoniala dels messatges universals de Garcia Lorca !

  • 13
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article