Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Venècia, “l’aiga nauta” encara pus nauta

La marèa a atench un nòu recòrd a Venècia après la granda inondacion de novembre

| Vilaweb
La marèa a tornat aténher un nòu record, ara de de 144 centimètres, en inondant lo 60% del centre istoric de Venècia. Lo nivèl de l’aiga demorarà naut durant totes aquestes jorns de Calendas.
 
L’inondacion es arribada qualques setmanas après la del 13 de novembre, quand se produguèt la “aiga nauta” pus nauta de l’istòria dempuèi que i a de registres. Lo conselh dels ministres decretèt l’estat d’urgéncia e destinèt vint milions d’èuros a indemnizar comerçants e abitants pels damatges causats, e environ seissanta cinc milions d’èuros per servar la lòna de Venècia.
 
Aquel fenomèn se coneis coma “aiga nauta” e es abitual dins la capitala de la Serenissima Republica, ont las marèas causan d’aigats de temps en temps. Totun, aquestas darrièras son estadas excepcionalas a causa d’una tièra de factors coma la luna plena, las bassas pressions, lo siròc (vent poderós del sud-èst) e las fòrtas pluèjas.
 
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Sentí dire que s'estava fent un dic de contencion perquè l'aiga no pogués far aquestas innundacions, mas que las obras estavan aturadas per problemas de diners o de corrupcion. Calria acabar lo dic de contencion de maniera urgenta e acabar amb aqueste patiment.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article