Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnPalés

Pau: lo centre vila assetjat deman per la polícia a causa de la reünion dels G5 Sahel

Sonque i poiràn accedir a pè los que i demòran, i trabalhan o quaques jornalistas acreditats. A mai, los comèrcis poiràn pas desplegar lors terrassas

Pau aculhirà aqueste diluns que ven, 13 de genièr, la reünion del G5 Sahel, çò es la coordenacion politica entre los estats de Mauritània, Mali, Burkina Faso, Niger e Chad. L’eveniment farà venir inaccessible lo quartièr pus central de la capitala de Bearn, dich “deu Castèth”, ont solament i poiràn accedir a pè los que i demòran, i trabalhan o quaques jornalistas acreditats. A mai, los comèrcis poiràn pas desplegar lors terrassas.
 
Segon Occitània Arroja,”lo quartièr deu Castèth que patirà un estat de sètge”. Lo sit informatiu pròche de Libertat rapòrta tanben que la venguda del president de França, Emmanuel Macron, contunharà dimars amb la pòstinauguracion del primièr autobús electric de la vila sonat Fèbus. De soslinhar que lo Fèbus s’inaugurèt ja en setembre passat e que la preséncia de l’occitanisme faguèt parlar en occitan lo cònsol màger palés, François Bayrou.
 



 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

La grander de la repubiquete parissiene vol aver excolonias per si ficar e crear guerras inumanas per far coma los ianquis. Dinerets,moni,moni !!!!.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article