Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Dens lo nau album deu cantautor valencian Toni de l’Hostal, s’i canta tanben en occitan.

Qu’es tanben l’ocasion de lançar ua campanha de finançament participatiu entà permèter la sortida de l’album Repom prevista lo divés 3 a Valéncia

L’“anarquicantaire” valencian de l’Alcúdia Toni de l’Hostal que sòrt lo son prumèr disc personau Repom après annadas de collaboracions damb autes artistas e concèrts un pauc pertot peu País Valencian. Qu’es conegut enlà per cançons coma la cançon de la paella e la de les falles o encara la que no va dedicada al rei on petan la soa energia grandassa, lo son sens de l’umor absurde com lo son engatjament entà la Prima Valenciana.
 
Ahuecat de lengas, lo cantautor alcudian, qui parla especiaument l’occitan, qu’a compausat cada cançon dens un sosdialècte deu valencian o en integrar-i localismes. La cançon Bwriol, per exemple, que conten un hum d’expressions e accentuacions especificas deu vilatge de Borriol. La cançon Pilotaris qu’es un jòc de mots a partir deu jòc de bala tradicionau deu País Valencian (pilota valenciana).
 
Enfin, lo galèc e l’occitan que son mes a l’onor, lo prumèr mercés a un duo damb lo cantautor galèc O Leo i Arremecághona (Moros e crestians) e la lenga nosta mercés a ua collaboracion damb lo cantautor gascon Primaël Montgauzí. Aquesta cançon Taronges, represa adaptada de la cançon Oranges deu grop israelian Rockfour, es ua bossanova-rock qui’s vòu ua parodia erotica e umoristica de l’amor de lonh trobadorenc suu tèma d’un viatge “au país deus iranges”, damb tots los dobles sens valencians qui los iranges e la fruta en generau e pòden aver!
 
La presentacion deu son album que’s pòt trapar en divèrsas versions, dont ua en occitan.
 
Qu’es tanben l’ocasion de lançar ua campanha de finançament participatiu entà permèter la sortida de l’album Repom prevista lo divés 3 d’abriu a l’ÒCCC de la Carrèra Sant Ferran, a Valéncia.
 
 
 
 
Primaël Montgauzí
 
 

https://www.verkami.com/projects/24682-repom-el-discatxo-de-toni-de-lhostal
 

 

 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Un cantant per mi nou valencian que o fa prou bé, un pauc trencador de la formalitat burgesa ben parlant, que trenca motles, sap tocar la guitarra e a una veu prou polida per arribar ont vulga el.

  • 6
  • 0
Franc Bardòu
1.

Toni de l'Hostal cantan tanben en occitan ? Formidable ! Mas non soi segur d'èsser susprés, que dessús, i es escrit : es de d'ostal.

  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article