Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Catalonha: an presentat los nòus formularis juridics en occitan

Se poiràn trobar lèu en linha e son meses a la disposicion dels avocats araneses e catalans per poder agir en occitan davant los tribunals en Aran

| @occitan_aranes
Se presentèt ièr dimècres a Lhèida (Catalonha) los nòus formularis juridics en occitan que desenant son meses a la disposicion dels avocats per tal d’agir davant lo tribunal de Vielha (Castièro) dins la lenga del país.
 
S’agís de 12 formularis dont los de sollicitacion de responsabilitat patrimoniala, de contractes, d’acòrdis reglamentaris comercials, d’escriches de defensa... e d’autres. I a tanben lo de demanda que la documentacion sus un procès se notifique en lenga occitana e lo formulari necessari per depausar un recors quan l’administracion de justícia requerís la traduccion castelhana de çò presentat.
 
Aqueles formularis en occitan arriban gràcias a l’iniciativa del Conselh dels Avocats Catalans qu’an agut lo sosten de la Generalitat de Catalonha e del Collègi dels Avocats de Lhèida. Lor origina son los engatjaments del Conselh dels Avocats Catalans amb l’Institut d’Estudis Araneses-Acadèmia Aranesa de la Lenga Occitana (IEA-AALO) amb la tòca de donar de vam a la lenga dins l’administracion de justícia.

 
 
 
 

 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Loís Clarmont d\'Erau
2.

Òsca als Araneses e Catalans, espèri lo jorn qu'aurem la meteissa causa aicí dins lo Lengadòc

  • 2
  • 0
francesc palma
1.

Urrà ! La Generalitat de Catalunya e tots los que fan possible aquesta normalizacion de la lengo nostro.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article