Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo país vòta a las municipalas uèi dins una situacion excepcionala

La crisi del coronavirus e la situacion d’urgéncia extrèma que la patís la lenga occitana marcan uèi una jornada d’eleccions municipalas sul davant de la scèna

La candidatura Viva Niça 2020 que presenta per la ciutat mai orientala d’Occitània de claras politicas lingüisticas per l’occitan niçard, en respectant las autras lengas presentas dins la vila, dont la lenga dels signes
La candidatura Viva Niça 2020 que presenta per la ciutat mai orientala d’Occitània de claras politicas lingüisticas per l’occitan niçard, en respectant las autras lengas presentas dins la vila, dont la lenga dels signes
La majoritat d’occitans, franc dels araneses, monegasques e ciutadans de las Valadas, vòtan uèi pel primièr torn d’eleccions municipalas extraordinàrias. D’un caire, cal remarcar las mesuras presas per combatre l’epidemia del coronavirus e de l’autre la situacion d’urgéncia nacionala que la patís la lenga nòstra dins los domenis cultural, educatiu, lingüistic, economic, social e environamental. Es doncas l’ocasion de demostrar que l’occitanisme politic existís e que vòl far de politica.
 
Sens cap de de dobte, lo movement politic occitanista amassat a l’entorn de Bastir-País Nòstre es un fenomèn interessant e encoratjant. Es tanben encoratjant que las quatre candidaturas principalas que se son presentadas a Tolosa presenten dins son programa de politicas per la lenga occitana.
 
Enfin, nos a semblat un projècte mai qu’interessant la candidatura niçarda Viva Niça 2020 que presenta per la ciutat mai orientala d’Occitània una candidatura democratica, ecologica e solidària amb de claras politicas lingüisticas per l’occitan niçard, en respectant las autras lengas presentas dins la vila, dont la lenga dels signes.
 

 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
4.

Amb una polida bandera occitana, doncs Viva Niça !

  • 2
  • 0
Gèli Grande Lairac en Agenés
3.

Trobaretz çai après la tièra complèta de totas las Labelizacions Occitanie-Pais Nòstre
Anatz i ... Votatz OCCITAN
http://lo.lugarn-pno.over-blog.org/2020/03/municipales-listes-labellisees-occitanie-pais-nostre.html

  • 7
  • 0
Gèli Grande Lairac en Agenés
2.

Se dins vòstra comuna o podètz far ... per la dignitat del pais votatz OCCITAN
http://lo.lugarn-pno.over-blog.org/2020/03/elections-municipales-des-15-et-22-mars-2020-votez-occitan.html

  • 6
  • 0
Gèli Grande Lairac en Agenés
1.

Voldriai senhalar a l'autor de l'article que dempuèi lo mes d'octòbre de 2019 Bastir-Pais Nòstre s'apèla oficialament Occitanie-Pais Nòstre e qu'es amb aqueste nom que mai d'un cinquantenat de listas foguèron labelisadas.

  • 13
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article