Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: l’NRL s'arrèsta tanben

Las Anguialas de Paramatta van batre 46-6 los Titans de la Costièra d’Aur e prenon lo cap del classament de la NRL
Las Anguialas de Paramatta van batre 46-6 los Titans de la Costièra d’Aur e prenon lo cap del classament de la NRL | NRL

Lo monde esportiu e tretzista es a l’arrèst en Occitània, Catalonha e Anglatèrra. Nos demòra de seguir la competicion australiana que BeInSport ne retransmet qualques partidas en dirècte e sens cap de comentaris!


Retorn al país?
 
Los jogaires del Pacific qu’instrumentan en Elèit en Occitània e Catalonha an pel cap de tornar al mai lèu en cò sieu:
   
Problèma pels clubs: la tarifa de las bilhetas de retorn monta, monta, monta...
 
 
NRL: règlas novèlas e pòrtas barradas
 
Austràlia es un laboratòri pel XIII ont cada an pòrta sas règlas novèlas. Ongan, avèm lo Captain’s Challenge: lo dreit pel capitani de demandar la consultacion del vidèo per contestar une decision de l’arbitre. Se lo jogaire a rason, poirà tornar utilizar aquel dreit dins la partida. S’a tòrt, es acabat per sa formacion pel demai del rescontre. Autra règla : l’esquipa que benefícia de la mesclanha pòt causir de la jogar a 10m de la tòca, a 20m o al centre del terren.
 
Fin finala, aprèp una jornada disputada dins d’estadis voids, aqueste diluns, l’NRL a anonciat l’arrèst de la competicion per una durada indeterminada.
 
Per parlar espòrt, notarem que qualques equipas an ganhat las primièras doas partidas (www.nrl.com) : las Anguialas de Parramatta, Newcastle, los Raiders de Canberra, la Tempèsta de Melbourne, Brisbane e las Pantèras de Penrith.
 
Per contra, los campions, los Polets de Sydney se trapan en coa de classament aprèp la desfaita de la primièra jornada a Penrith (14-20) e la d’aquesta segonda jornada (8-9 contra Manly, un tombat sul pal pels campions contra un tombat encapat dins las darrièras minutas per faire la decision!)
 
 
 
 
Alan Roch

 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article