Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Un poèma dins una manifestacion: la melhora fòto de l’annada

L’imatge presa dins las protèstas de Sodan en junh passat a ganhat lo prèmi de la 63a edicion del World Press Photo

| Yasuyoshi Chiba / Agence France Presse
Lo 19 de junh de l’an passat, a Khartom, i aguèt una manifestacion contra lo govèrn de Sodan. Dins la protèsta, un manifestant comencèt de recitar un poèma revendicatiu del temps que los autres manifestants li fasián lum amb lors telefòns mobils. Aquel instant l’immortalizèt sus una fòto lo fotograf japonés Yasuyoshi Chiba per l'AFP. Ara aquel imatge es estat considerat coma la melhora fotografia de l’annada dins la 63a edicion del World Press Photo.
 
La jurada a volgut metre en valor, dins una epòca de “fòrça violéncia e conflictes” un imatge “qu’inspire lo mond” car çò que mòstra es “un jove que tira pas ni lança de pèiras, mas que recita un poèma”.
 
Aquelas protèstas en Sodan foguèron reprimidas amb fòrça violéncia e qualques mòrts. Pasmens, lo 17 d’agost, lo movement pròdemocracia arribèt a un acòrdi amb lo govèrn militar per cedir lo poder als civils.
 
 
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
1.

Las fotos poden dire moltas causas, lo desesper de la gent, la bellesa del paisatge, de las personas. Ara estan de moda las sèries de tv amb paisatges polits. Acab de veire Doctor en los Alps que mostra unas vistas de las muntanyas dels Alps en invern plen de neu, o d'estiu tot vert realment preciós. Tamben son d'aquese estil "Crim al paradís" sèria britanica rodada al Carib amb unas imatges de las plajas e dels camps tan verts, amb una ambientacion britanic feta amb molta cura. E "Comissari Montalbano" sèrie italiana rodada a Sicilia a la Vila de Ragusa amb sos carrers l'estil medieval que los an sabut conservat molt bé, amb aissó los italians son molt bons.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article