Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Vauriàs: la nòva calandreta cèrca d’ajuda

Va dobrir dins la rintrada e serà la 65a escòla associativa immersiva en occitan e la tresena de Provença

| La calandreta de Valréas
La nòva escòla Calandreta que va dobrir lo 1r de setembre que ven a Vauriàs (Enclava dei Papas) cèrca de sostens. An agut l’astre de recuperar de mòbles de particulars e d’associacions mas ara vòlon poder pagar los salaris de l’ensenhaira e de l’assistenta mairala. En mai d’aquò, an de realizar de trabalhs de plombariá, d’electricitat e de revestiments per environ 6000 èuros. Per tot aquò demandan d’ajudas, pontualas o regularas.
 
Se pòt mandar de chècs a: Calandreta de Vauriàs, en çò de G. Vaton, 2 Route de la Cave - 26110 Vinsòbres, o se pòt realizar un transferiment bancari sul compte que veiretz sus l’imatge en clicant aicí.
 
Aquela nòva calandreta va dobrir dins la rintrada que ven e serà la 65a escòla associativa immersiva en occitan e la tresena de Provença. La còla pedagogica e associativa es compausada de Mireille Roubé (directritz), Élodie Coudert e Erika Perdriol, e s’i aculhirà d’enfants de 2 a 4 ans, per un ensenhament mairal.
 
Ara per ara, los parents inscriches son a preparar lo local mes a disposicion per la comuna, en fàcia de l’Ostal de l’Enfança. L’escòla ten mai de 100m2 per una sala de classa, un espaci de dormida e una cosina.
 
Las calandretas son d’escòlas laïcas e associativas qu’an un contracte amb l’estat francés, qu’emplegan la lenga occitana coma lenga veïculara sul programa educatiu fixat pel Ministèri de l’Educacion de França. La relacion entre los professors e las familhas es fòrça estrecha e los parents se pòdon engatjar dins lo projècte fins ont voldràn. En mai d’aquò, cada calandreta a una relacion de proximitat amb son entorn immediat, e aital la coneissença de la realitat pròcha e l’engatjament dels escolans amb l’entorn son plan nauts. La primièra calandreta se fondèt a Pau en 1979.



 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

Calandreta deu tirar camin en Provença tanben. Fins ara n'i aviá pas que doas.
Cal ajudar la novèla calandreta de Vauriàs.

  • 3
  • 0
Chau
1.

Brau. Òsca per aquel projècte.
Endavans!
E encara felicitacions! Bòn chamin.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article