Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Russia cèrca de ganhar la corsa del vaccin contra la covid-19

Lo vaccin de l’Institut Gamaleia es estat esprovat amb succès e se poiriá fabricar en massa en setembre

| Dado Ruvic/Reuters
Russia cèrca tanben de ganhar la corsa per trobar un vaccin contra la covid-19. Segon de mèdias russes, l’Institut Gamaleia d’Epidemiologia e Microbiologia a un vaccin lèst per èsser fabricat massissament en setembre.
 
Dins la primièra fasa, lo vaccin es estat testat amb succès en de desenats de personas, dont de volontaris, de militars e de personas restacadas amb lo projècte. Los volontaris an generat d’anticòrses que pòdon luchar contra lo coronavirus e degun a pas patit d’efièches segondaris importants.
 
L’Organizacion Mondiala de la Santat compta sus aquel projècte, mas dins sa lista, i a una quinzena de projèctes pus avançats coma lo vaccin d’Oxford e lo que lo realiza la societat chinesa Sinovac.
 

 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
1.

Mai que d'unir totas las fòrças e las intelligéncias mondialas dins una meteissa trajectòria de recèrca, en complementaritat, en compartir atanben los budgèctes, cadun dins son canton assajan d'amassar lo mai de moneeda possible, unkic orizon d'aqueste fotut mond liberal desesperadament nulàs e, nèci e ridicul. Tant de cervèls per anar tant pècs, quina misièria…

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article