Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Creisson las tensions en Bielorussia

Amb la cap de l’oposicion en exili, las protèstas contra lo resultat de las eleccions presidencialas se multiplican. La repression tanben

Dijòus passat, de centenats de femnas abilhadas den blanc faguèron de cadenas umanas per denonciar las violéncias policièras e mostrar sa solidaritat amb los represalhats
Dijòus passat, de centenats de femnas abilhadas den blanc faguèron de cadenas umanas per denonciar las violéncias policièras e mostrar sa solidaritat amb los represalhats | Natalia Fedosenko / TASS
Tension en Bielorussia après l’exili de la principala candidata de l’oposicion, Svetlana Tikhanovskaia, qu’es refugiada en Lituània après refusar los resultats electorals de dimenge passat. Las protèstas contra lo resultat e las eleccions son totjorn vivas e mai intensas del temps que la repression aumenta. Dimècres, lo Ministèri de l’Interior bielorús reconeissiá d’aver emplegat de balas realas contra los manifestants a Brèst, près de la frontièra amb Polonha. Es una de las tres vilas, amb Minsk e Pinsk, ont las carrièras son mai plenas de manifestacions contra lo regim de Lukashenko.
 
Per ara, segon de donadas oficialas de l’administracion bielorussa, un manifestant es mòrt e unas cinc mila personas nafradas. Los opausants asseguran qu’aquelas donadas son mai nautas. Mentretant, contunhan las arrestacions dels opausants.
 
Aleksandr Lukashenko afirma qu’a ganhat las eleccions amb l’80% dels vòtes. Après 26 ans de poder ara vei que son mandat es en perilh mentre que las manifestacions contra son regim se multiplican. En mai de protestar per carrièras, los manifestants an saturat la circulacion automobila... Dijòus passat, de centenats de femnas vestidas de blanc faguèron de cadenas umanas per denonciar las violéncias policièras e mostrar lor solidaritat amb los represalhats.
 
Lo subjècte de las eleccions presidencialas de Bielorussia es a l’òrdre del jorn de la reünion extraordinària del Conselh d’Afars Exteriors de l’Union Europèa que se ten uèi. Se parlarà tanben de las tensions entre Turquia e Grècia e de la situacion en Liban.

 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Escriu un comentari sus aqueste article