Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Niça: tornarmai una interpelacion violenta pel non-pòrt de la masca

Lo vidèo de l’arrestacion musclada d’un parelh que portavan lors mascas entre lors mans a fach polemica

Tornarmai una interpelacion amb violéncia pel non-pòrt de la masca. Se tenguèt dissabte passat a Niça ont la polícia detenguèt un parelh que portavan lors mascas entre lors mans. Al moment que los policièrs los volián verbalizar se metèron la masca per evitar la multa, mas a aquel moment los policièrs plaquèron l’òme pel sòl e lo manotèron amb violéncia. Aquò es çò que mòstra un vidèo amator difusat suls rets socials. Segon la polícia, l’òme auriá rebutat pel braç un dels agents al moment de la verbalizacion.
 
Lo jornal Nice-Matin a obtengut la version oficiala de la Direccion Departamentala de la Seguretat Publica. Segon aquela version, los agents patrolhavan per la seguretat del public a la partença del Torn de França de la ciutat comtala e foguèron avertits del parelh que portavan pas la masca. Un dels policièrs demandèt a l’òme de metre sa masca e l’interessat li auriá dich que la voliá pas portar. Ça que la, lo vidèo mòstra pasmens qu’una masca èra penjada a l’aurelha de l’òme.
 
La version oficiala apond quand s’anava impausar la verbalizacion de 135 èuros la situacion s’enverinèt. La femna jutgèt l’actitud dels policièrs inapropriada e los agents li demandèron sa carta d’identitat en l’avisant qu’ela tanben riscava una emenda. A aquel moment, segon los agents, l’òme auriá rebutat un dels agents pel braç e aquò seriá la rason que lo plaquèsson e mantenguèsson pel sòl. Lo parelh foguèron menats a la casèrna Auvara de Niça abans d’èsser presentats a un oficièr de polícia judiciària.
 
Una enquista es dobèrta. Per ara, s’es pas precisat las condicions dins las qualas l’òme es estat nafrat al front.
 
 
 


 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
3.

La policia pot multar si la persona se nega a posar-se la mascara, mas pas agredir-la. Cola de bambols!

  • 3
  • 0
Pèire Cardenal Lo Puèg de Velai
2.

#1 E l'amic de Deu, on que sia,
Conois que dessenat son tut,
Car lo sen de Deu an perdut.
Et ilhs en lui per dessenat
Ca lo sen del mon a laissat.

  • 7
  • 0
Franc Bardòu
1.

Polícia delinquanta, autorizada a la fòrça sense compte de rendre ? Aqueste país es vengut salvatge, caluc, insofrible.

  • 11
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article