Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Ongria a reformat sa Constitucion per enebir lo maridatge e l’adopcion al collectiu LGBTI

Aquelas mesuras omofòbas arriban doas setmanas après l’interpelacion d’un eurodeputat del partit Fidesz a Brussèlas dins una orgia gaia

Márton Pál e Ádám Hanol jògan amb lor enfant adoptat a Budapèst
Márton Pál e Ádám Hanol jògan amb lor enfant adoptat a Budapèst | Krisztina Fenyo/Reuters
Ongria ven d’enebir lo maridatge e l’adopcion d’enfants als parelhs omosexuals. Lo parlament ven d’aprovar una reforma constitucionala que limita lo concèpte de familha a sa version mai conservatritz, çò es als parelhs formats per doas personas de genres diferents. Los emendaments aprovats establisson dins la Constitucion ongresa que “la maire es una femna, lo paire es un òme” e mai que “lo maridatge es l’union d’una femna e d’un òme”. E mai s’establís que sonque los parelhs maridats pòdon adoptar d’enfants. Fins ara, las personas non maridadas i podián tanben accedir.
 
La majoritat absoluda del partit ultranacionalista Fidesz a impausat los emendaments, e mai l’iniciativa amodèsse las protèstas de la comunautat LGBTI e de las organizacions pròdreches umans. L’associacion Háttér, per exemple, critica que lo govèrn priorize son ideologia “nacionalcrestiana” a la possibilitat que los enfants pòscan èsser aculhits dins un ostal que los vòlga e aime. De son caire, Amnestia Internacionala assegura dins un comunicat qu’es “una jornada sorna per Ongria”.
 
Aquelas mesuras omofòbas arriban doas setmanas après l’interpelacion d’un eurodeputat del Fidesz a Brussèlas dins una orgia gaia en mancant a las mesuras anticovid e en portant de dròga. Per l’oposicion, aquel escàndol a mes en question las valors del Fidesz e es un exemple de son “ipocrisia politica”.

 



 abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Bleydh Vilanòva
16.

#15 Köszönöm szépen

  • 1
  • 4
Corrector benevòle
15.

#14 Sètz un ase.

  • 8
  • 5
Bleydh Vilanòva
14.

#13
Ahà, lo Jobbik és pas ja anti-semita. Hahahaha! E la reina d'Anglatèrra es republicana. Per malastre la comunitat josieva es pas tan convencuda com tu. Per que un partit d'extrema-dreta deissariá la siá ideologia? Se la siá ideologia es pas bona/valida, que sentit a lo partit? Es com dire que la gleisia catolica es pas ja deista.

"Es pas una majoritat d'ongareses que vòtan pel FIDESZ"...as reson, 49.27 percent es pas una majoritat. Alavetz, que es una majoritat? Que partit politic d'Occitania a 49% de los vots? A l'independentisme catalan un 49% de los vots?

Ieu voti pas, mas savi com funciona Ongria. Non, los districtes electorals son pas la causa per que lo partit amb 49% de los votos es lo mes representat en lo parlament, comunas, etc.

  • 7
  • 2
Corrector benevòle
13.

#1 Vos enganatz d'a fons:

1. Lo Jobbik s'est recentrat e a abandonat l'antisemitisme, cresi qu'an ara un president josieu e tot.

2. Es pas una majoritat d'ongareses que vòtan pel FIDESZ. Solament, amb lo sistèma electoral qu'an (impausat pel quite FIDESZ), lo partit arribat primièr a las eleccions obten automaticament los tres quarts dels deputats.

  • 8
  • 5

Escriu un comentari sus aqueste article