Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Argentina a legalizat l’avortament

Après una longa sesilha de 12 oras, lo Senat a aprovat que se pòsca avortar sens cap d’exigéncia particulara fins a la catorzena setmana de gestacion

| AFP
L’avortament es legal en Argentina. Lo Senat a aprovat la mesura après una longa sesilha de dotze oras. La nòva lei permet que se pòsca avortar sens cap d’exigéncia particulara fins a la catorzena setmana de gestacion. Fins ara èra en vigor la lei de 1921 que prevesiá solament de daissar avortar en qualques cases de violament e de risc per la santat de la maire.
 
A l’exterior del Palais del Congrès de la Nacion Argentina, un ecran gigant permetiá de seguir la sesilha del Senat als milièrs de personas acampadas, que portavan de vestits verds, lo simbòl de las protèstas pròavortament. Quand s’anoncièt lo resultat —38 vòtes en favor, 29 contra e una abstencion— los acampats manifestèron lor jòia.
 
En 2018, pendent la presidéncia de Mauricio Macri, l’avortament se debatèt dins las doas cambras legislativas, mas lo Senat arrestèt la mesura gràcias als vòtes dels senators catolics e tradicionalistas. Ara, amb la nòva votacion del Senat, Argentina ven lo primièr grand país latinoamerican que legaliza l’avortament.
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article