Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnPalés

500 èuros de multa per un militant de Libertat

La justícia francesa a condemnat Alan Berit-Debat per “otratge” a un policièr dins una protèsta dels Gilets Jaunes

| Patrick Berit-Debat
La justícia francesa a condemnat lo militant occitanista Alan Berit-Debat a pagar una multa de 500 èuros per “otratge” a un policièr. E mai Berit-Debat aja reagit a l’anóncia de la senténcia en cridant que l’acceptava pas, son avocata Maripierre Massou-dit-Labaquère l’a convencut d’acceptar la sancion, çò rapòrta La République des Pyrénées.
 
Berit-Debat l’an jutjat per otratge e get de botelhas dins l’encastre de la novena jornada de protèsta dels Gilets Jaunes en genièr de 2019. Segon los prepauses de son avocata, “i a pas nada pròva au dorsièr, sonque dus testimònis”;  aquestes, çò ditz Occitània Arroja, serián en realitat lo comandant de la polícia e son menaire, qu’auriá insultats Alan Berit Debat, en lor disent “nazis” e “vailets de l’estat”. L’avocata qualifiquèt lo jutjament de “plan politizat”.
 
Lo procuraire aviá demandat 3 meses de preson amb un ajornament probatòri de 18 meses, e 80 oras de trabalh d’interès general (TIG). “

 
 

AVEUGLE PAR L'INJUSTICE QU'IL VIENT DE SUBIR ,LE CONDAMNE DESCEND LES MARCHES DU PALAIS DE "JUSTICE" EN S'APPUYANT SUR SON AVOCATE...

Pubblicato da Patrick Berit Debat su Dimarts, 5 de gener de 2021
 

UN VERDICT DONT CHACUN DOIT MESURER LA PORTÉE ... Il aura fallu deux mois à la « justice » pour établir ,le doute...

Pubblicato da Patrick Berit Debat su Dimarts, 5 de gener de 2021



abonar los amics de Jornalet

 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Bramafam
3.

Coma an pas la rason amb eles, tustan sul pòrtamonedas de la paurilha per la far calar.

  • 1
  • 0
Batko
2.

"Vailet de l'Estat" es una insurta ? Estranh, per monde que son pagats per l'Estat per hèr çò qu'eus demanda sense de soscar.

  • 8
  • 1
Bramafam Seta
1.

Benleu un jorn las pagarà, lo govern, totas aquelas salopariás...

  • 10
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article