Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Brussèlas confirma que rebuta l’extradicion de l’independentista catalan Lluís Puig

La justícia espanhòla vòl jutjar l’elegit catalan en exili pel referendum d’independéncia del 1r d’octòbre de 2017

La Cort d’Apelacion de Brussèlas a confirmat que se refusa l’extradicion devèrs Espanha de l’elegit independentista catalan Lluís Puig, en exili. En agost passat, un tribunal de primièra instància ne refusèt l’extradicion en tot considerar que la Cort Suprèma espanhòla èra pas competenta per jutjar los elegits catalans en exili.
 
La justícia espanhòla vòl jutjar lo que foguèt ministre de la cultura del govèrn de Carles Puigdemont a la Generalitat de Catalonha, per l’organizacion del referendum d’independéncia del 1r d’octòbre de 2017. Èra lo tresen còp que ne demandava l’extradicion.
 
Lo primièr mandat d’extradicion lo jutge lo retirèt quand la justícia alemanda rebutèt l’extradicion de Carles Puigdemont per rebellion. Lo segond còp, se refusèt per un defaut de forma, e lo tresen la rebutèron car ja se considerava que la Cort Suprèma espanhòla èra pas competenta per jutjar los elegits catalans en exili.
 
Aquesta confirmacion dona mai de vam als autres independendistas catalan en exili, los eurodeputats Carles Puigdemont, Clara Ponsatí e Toni Comín, ja que, la setmana venenta, una comission d’afars juridics del Parlament Europèu deu tractar una demanda de la Cort Suprèma Espanhòla contra eles.

 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

De còps que i a lo jutges franquistas se trucan contra la justicia.

  • 8
  • 0
francesc palma
1.

Un nou fracàs de la judicatura ppera madrilenha. Vergonha !

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article