Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Los sioux de las Ròcas Quilhadas priorizan la distribucion de vaccins als parlaires de las lengas dakota e lakota

Solament 300 personas suls 8000 abitants de la resèrva sèrvan la lenga autoctòna, e se considèra doncas que sa transmission es essenciala

| Keedra Gibba
Los sioux de la resèrva de las Ròcas Quilhadas an priorizat la distribucion de vaccins contra la covid-19 a las personas que parlan las lengas dakota e lakota, çò rapòrta Associated Press sus Time. Solament 300 personas suls 8000 abitants de l’endrech mantenon la lenga autoctòna, e sa transmission es essenciala pel president de la resèrva, Mike Faith. Per el, “es quicòm que cal transmetre als èssers aimats”, es tanben indispensable per servar l’istòria e la cultura. “L’avèm pas en negre e blanc, contam d’istòrias. Per aquela rason [la lenga] es tan importanta”, çò precisa.
 
Los professionals de la santat de l’endrech an ja començat de recebre los vaccins a l’espital Fort Yates. Los primièrs vaccinats seràn los locutors de las lengas del país.

 
 
 



abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
2.

Se priorizen los que parlan la lenga que solen ser los vielhs ,es perque volen que es perda. Mas cresi qu'aquesta nova es pas vertat o està manipulada.

  • 0
  • 2
Pierre LACHAUD
1.

Avem aportarla variòla aus indians e d'autras malaudias.
Aura, i aportan daus vaccins que son pas melhors per lòr santat.

  • 2
  • 11

Escriu un comentari sus aqueste article