Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Aleksei Navalni: la justícia russa confirma la senténcia de tres ans e mièg de preson

L’entorn de l’opausant a fach una crida a se mobilizar, e mai los darrièrs jorns la polícia aja detengut de milièrs de personas que manifestavan

Un tribunal de Moscòu a confirmat una senténcia de 2014, que condemna Aleksei Navalni a tres ans e mièg de preson. L’entorn de l’opausant rus a fach sul pic una crida a se mobilizar contra la senténcia, e mai los darrièrs jorns la polícia de Russia aja detengut de milièrs de personas que manifestavan. De fach, an arrestat tres cents personas que protestavan davant lo palais de justícia.
 
Pendent lo jutjament, Navalni a diguèt als jutges que Putin èra un marrit empoisonaire e afirmèt que sa condemnacion aviá per tòca d’intimidar tota l’oposicion a Putin.
 
Navalni foguèt detengut lo 17 de genièr tanlèu tornat en Russia. Aviá fugit devèrs Alemanha per se refar d’un empoisonament.
 
De son latz, lo ministre dels afars estrangièrs rus, Sergei Lavrov, a tornat refusar las acusacions de Navalni contra Putin e lo govèrn.

 


 
Opinion de Joan-Marc Leclercq:  Pichona manipulacion a l’entorn de Navalni
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

I a agut un enfrontament entre lo ministre d'Afers Estrangers Rus e Borrell que li deia que Russia non es un estat democràtic ; e lo representant Rus li ha dit: què ? mas s' en Espanha i a moltissims presos politics . Borrell a fait l'arleri coma sempre.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article