Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasCorbièras

A fum cap a l’Òc: una setmana occitana en Corbièras

Del 4 al 9 de febrièr, se tendrà en Corbièras “A fum cap a l’Òc”, una setmana occitana amb dos rendètz-vos bèls a l’Airòl cultural de las Corbièras a Ferrals.
 
Lo dijòus 7, una serada amb los contes de Monica Burg a 19h, un repais alestit per la Calandreta de Ciutat a 20h (10 èurs; inscripcions: IEO-Aude, per e-mail o al 0033 (0)4 68 25 19 78.
 
Lo film Las sasons Monica Burg nos ditz: Res de nòu, en occitan e en francés. Lo país de l’òme es al cap del camin, mas los pelses de la Simòna son emmesclats, la maquina de lavar vira pas mai e long del 45n parallèl, qual sap se l’Antòni se perdrà o traparà son camin. Per rire de nosaus, e aquò fa de ben mercé a las paraulas trufandièras de la contairina!
 
Aprèp lo sopar, la Monica vendrà personatge del film de la Pamela Varela per nos contar Las sasons de las femnas de Peiregòrd, de las mametas a las joves liceanas, abans de tornar prene fòrma umana per animar la discutida.
 
Lo dissabte 9, a comptar de 20h, una serada de las musicas d’ara, amb las Bombes2Bal, Mauresca Fracàs Dub e Lo Dàvi in Dub.
 
Las Bombas2Bal plaça del Capitòli e Nordeste brasilian per balhar vam a lor prestacion. Per Mauresca, l’invencion musicala es ligada a la consciéncia sociala. Lo Dàvi eslama e ragamufina tanplan Godolin que los joves dels “barris”.
 
Dins la jornada del dissabte, Lo Dàvi animarà un talhièr d’escritura e las Bombas2Bal de danças a l’Ostal dels Joves de Lesinhan.
 
De mai, l’IEO-Aude presenta unas conferéncias contadas de l’Alan Roch sus l’imaginari occitan dels aucèls (Fabresan, diluns 4, 20h30; Botenac, dimars 5, 18h30; Canet d’Aude, dimècres 6, 20h30; Montlaur, divendres 8, 18h30; Sant Andrieu de Ròcalonga, dimècres 20, 20h30). Aquela setmana es bastida a l’iniciativa de la Comunautat de Comunas de la Region de Lesinhan Corbièras e Menerbés. (Mai informacions)
 
 
 
 
IEO-Aude

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article